Belgische voetbaltrainer. Inspirator. Motivator.
Urbain Spaenhoven, adviseur-consultant voor trainers en clubs deelt 30 jaar ervaring met jou!
Een aanvulling na de voetbalschool met competitieve wedstrijdgerichte informatie!
‘Winners hebben een plan, losers steeds een excuus.’
!!!NIEUW!!!

! NIEUW IN HET AANBOD !

 

De voetbalschool afgewerkt maar toch nog nood aan begeleiding? Als club nood aan een externe partner die een tunnelvisie doorbreekt?

 

De succescoach van het amateurvoetbal hoeft geen introductie; Urbain Spaenhoven staat voor een sterke leider met bakken charisma die gegarandeerd resultaat voortbrengt. Vernieuwer die hij is, brengt hij zijn omvangrijke ervaring nu aan de man en jij kan hem inschakelen! Investeer in jezelf en realiseer succes als coach en club!

 

Urbain aan het woord:

Een tijd geleden werd ik door een 1A club gevraagd om een tactische en technische uiteenzetting over spelpatronen gekoppeld aan trainingsvoorbeelden te geven. Jammer genoeg is het daar bij gebleven maar daar is wel het idee ontsproten om iets te doen met mijn rijke ervaring. In het verleden heb ik namelijk frequent trainers begeleid; zowel amateur als professionele. Toen ik op zoek ging naar hoe ik hen kon ondersteunen bleek deze specifieke invulling nog niet te bestaan. Ik blijk daarmee de eerste in België te zijn die dit als zelfstandig ondernemer opstartte. Ik ben nu een 9-tal maanden aan de slag als zelfstandig adviseur en merk dat de vraag hoog is naar specifieke praktijk- en wedstrijdgerichte oefeningen. Op die vraag wil ik graag inspelen en bied trainingspakketten nu  aan waar alle vormen die een moderne voetbaltraining moet bevatten in uitgewerkt zijn. Elk pakket bevat opwarming, positiespel, wedstrijdvorm, afwerking en pasvorm en/of loopvorm.  Neen, ik bied het niet in boekvorm aan maar in diverse pakketten van 5, 15 of 25 oefeningen. De pakketten zijn niet à la carte maar zijn wel allen oefeningen die ik zelf in mijn 30-jarige carrière heb toegepast.

Nu ik terug aan de slag ben als trainer van Lokeren-Temse merk ik dat het trainen op voetbalprincipes vanuit een visie een meerwaarde betekent naar de resultaten toe.

 

Het ontbreken van een diploma hoeft mijn zwakte niet te zijn; wel integendeel. Ik zie ik het als een voordeel om als onafhankelijke coach persoonlijk advies en begeleiding op maat te kunnen geven. Ik heb als self-made-man trouwens eigenhandig mijn carrière uitgebouwd en ben van provinciale tot profvoetbal opgeklommen. Intussen heb ik trouwens de EVC-procedure opgestart en ben ik volop bezig om mijn diploma via die weg te verkrijgen.

 

Als zelfstandige bied ik een 1 op 1 verhaal en dat heeft heel wat voordelen: coaches en clubs kunnen bij mij terecht om te ventileren en om advies te vragen over professionele issues gaande van “Hoe ga ik om met welke situatie en wat kan ik er aan doen?”, “Ik creëer weinig kansen, wat kan ik doen?”, “Werk ik met de juiste spelprincipes?”, “De trainer gaat door een moeilijke periode; hoe pakken we dit aan?” etc. en dit voor elk niveau, elke reeks en elke afdeling. Ik teken op eenvoudige vraag oefeningen uit en bied ondersteuning onder de vorm van functionele oefenvormen rond alle aandachtspunten in het moderne voetbal. Ik geef vanzelfsprekend nadien de bijbehorende feedback.

Kortom; ik fungeer als een klankbord en bied een gerichte oplossing.

 

Daar blijft het niet bij; ik kan ook ingeschakeld worden voor spelersscouting en/of profielscouting of om presentatie-, demo- of profieltrainingen te geven. Wanneer een club een clubdag organiseert kan ik bijvoorbeeld specifieke trainingen geven in mijn gespecialiseerd 4-2-2-2 systeem waar ik in de loop der jaren het meeste succes mee heb behaald en dat intussen geïmplementeerd wordt door enkele topclubs zoals PSV, Leipzig,  Salzburg en Anderlecht in België. Maar ook clinics als: “Hoe ziet een professionele werkweek er uit?” “Hoe wordt er gewerkt op het hoogste niveau?”, “Wat is leiderschap?” of “Hoe trainen we op de wedstrijddag?” Dit laatste is iets wat ik trouwens in België heb geïntroduceerd.

Het gamma is breed, flexibel,  creatief en op ieders noden gericht.”

 

Voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek en/of meer info over prijzen van abonnementen, pakketten en andere mogelijkheden kan je terecht op spaenhoven.urbain@gmail.com of via telefoon 0475 37 86 35.